Разиграването на театър често е част от по-голямата игра на международната политика. Днес премиерът Борисов показа мускули и заяви, че преговорите с руската „Росатом” по изграждането на АЕЦ „Белене” ще продължат само ако руснаците се извинят, че преди 4 години са заблудили България за реалната цена на проекта. Дали „играта” на българския премиер пред шефа на „Росатом”, Сергей Кириенко, в действително цели по-твърда позиция в българо-руските енергийни отношения или пък е поредният маскарад пред родната публика скоро ще стане ясно – факт е обаче, че при посещението на „големия играч” Владимир Путин преди две седмици нямаше разиграване на пиеси, може би защото истинските решения в Русия се взимат не от формалните шефове на държавните компании, а от „господарите” на Кремъл.

2 Коментара за “Енергиен театър”

  1. Edmund Says:

    V kraina smetka se okaza maskarad. Pone shte ima da si proizvejdame tok na nash grab, za da moje ulicite na Damask, Teheran i neznam oshte kadeto si nyamat dostatachni da svetyat noshtem kato slance.

  2. Атанас Стоянов Says:

    Сега вече стана направо очевадно, че Иво Инджев е човек на службите, на Първанов, на АБВ и на БСП. Неговите господари са му наредили да играе ролята на поп Гапон, т. е. на агент- провокатор, който с действията си иска да тласне Борисов и Фандъкова към един фатален за тях акт- събарянето на паметника.

    Това обаче със сигурност ще предизвика гнева на Москва, а е известно, че засега цялата ни икономика зависи от Русия, тъй като Русия е ЕДИНСТВЕНИЯТ ни доставчик на енергийни източници. Инджев винаги е бил мръсник, подлец и провокатор, но сега той надскочи себе си. Добре все пак, че Бойко и Фандъкова не са такива глупаци, за каквито ги мисли дрислИво мИнджев…

Напиши коментар