Германия и Франция спуснаха бариерата пред бързото ни влизане в Шенген, очевидно имайки различни критерии какво означава напредък в борбата с корупцията и организираната престъпност от тези на правителството ни. Тази новина изненадва неприятно всички български граждани, но най-лошото е, че тя идва като изненада и за самите управляващи, които в последния месец изразходиха доста усилия, за да прокламират скорошното ни приемане в шенгенското пространство. Явно приятелско потупване по гърба на премиера ни от европейски лидер е едно, а постигане на реално доверие и положително отношение, които да се материализират в успешен външнополитически резултат за България е нещо съвсем друго.

2 Коментара за “Шенгенска бариера”

  1. Койчо Питанката Says:

    Не съм сигурен, че на България и е толкова нужно бързо да влиза в Шенген… Без значение е това… Франция и Германия си показват с този жест какво мислят за нас и за големите ни успехи срещу корупцията и престъпността. Накратко no more политически решения за промушване на България в определени организации и общи пространства. Требе си бачкане и пот да си го изработим. Ама пот не от игра на мач с посланици и чужди кметове!

  2. lilia Says:

    Няма две мнения че е нужна много работа.Тя тепърва започва.А по повод въпроса защо ни се отказва, дали непокрити изисквания или някакви други несвършени задачи -не мога да коментирам заради липса на информация.каквото и да е това не е повод да се спрат усилията за напредък и да започне овайкване.Наистина има нужда от много работа и то час по-скоро, и ако е възможно по-добре свършена.

Напиши коментар