Беларуският президент Лукашенко отново показа на света как икономиката може да бъде управлявана с „твърда ръка”. Новата му идея е да изземе доходите, натрупани от бизнеса поради увеличаването на цените и да ги раздаде на населението като социални помощи, а в допълнение правоохранителните органи да осъществят по-строг контрол над „спекулантите”. Това явно е резултатът от загърбването на съвременните икономически принципи за сметка на ученията на марксизъм-ленинизма – може би и някои управляващи у нас трябва да го имат предвид, ако не искат да се присъединят към авангардната ос Чавес-Моралес-Лукашенко.

2 Коментара за “Народна икономика”

 1. Tanq Says:

  У нас икономиката не само ,че не се управлява с твърда ръка , а и бизнеса е обвързан с политически лица и то не е от вчера ,държат се ниски заплати най-ниските в европа ,висока безработица , и как тогава да се получат нещата и в здравеопазването? Толкова години управляват комунисти под различни партийни цветове и изпълняват единствено “ПЛАНЪТ РАН-ЪТ”, който цели намаляване на населението до 2 млн.души,докато всичко това не спре нето ще има здравеопазване нито пък някаква икономика .Те нещата вече са стигнали до там че се обезлюди — дори големи градове като Варна ,Бургас, след това разрушение изгонването на българите от собствената им държава едва ли ще се възстанови.Политиците да му мислят като спрат нацяло постъпленията от парички от ЮЛ и ФЛ, това крадене толкова години от държавниците ще има край един светъл наближаващ ден !

 2. Кобург Велчев Says:

  В България кризата е ГЕРБава !!!
  Откакто групировката ГЕРБ на мутрата мафиот Бойко Борисов заграби властта с измама ВСЕ сме в КРИЗА !!!! Криза постоянна, мутренска, нагла и скубеща собствения си народ !!
  Скубане всеки ден с нови и по-високи данъци, такси и цени на стоки и услуги !! Шампиони сме по корупция, мутризация, алкохолизация, обедняване, лишаване от здравни вноски и лекарства, закриване на болници и училища, кражби, безнаказаност и своеволия ……..
  А ГЕРБаджиите се хвалят всеки ден с прерязана лента “НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР”, със “стабилността” на финансите, с получените овации от съдружните им мафиоти…. Симеон Дянков е повече от луд - той е некомпетентен, нагъл носач на папки в Световната банка, и е пудел на мутрата БОЙКО Борисов !!! Той е финансист толкова, колкото БОЙКО е тенисист….. Да се поучат от България ???? Как се скубе народ, как се обеднява, не се лекува и пенсионерите кретат….., докато мафията е над законите !!!! Това ли ни казват БОЙКО и Дянков ???
  ГЕРБ е мафия от мутри, простаци, мафиоти, ДС-ченгета и прислужници кариеристи…..

Напиши коментар