Комуникацията е един от феномените, които обземат модерния свят в последните десетилетия. Комуникацията – открита, глобална, освободена от изкуствено филтриране и свързваща хората и гледните точки, пък е характеристиката на интернет епохата. Всеки ден трябва да се замисляме какво богатство е да можем да общуваме без граници и да виждаме през различни погледи едно и също събитие, тенденция, мисъл или изказване, за да можем да изградим своята интерпретация за тях. Интернет ни дава тази възможност да „научаваме”, а блоговете пък ни позволяват да споделяме и дискутираме видяното, прочетеното или наученото с други хора. За да може да се поддържа този диалог чрез съвременните възможности за комуникация обаче са необходими усилия. Разбрах го много добре с поддържането но моя интернет дневник тук.

 

Създадох този блог през 2007 г. точно с идеята за комуникация и диалог по различни теми. Първоначално го поддържаш и списвах от позицията на политик в българския парламент, след това на човек, пряко ангажиран и интересуващ се от течащите политически и социални процеси, продължих в качеството си на гражданин с активна обществена позиция и на лекар, специалист по репродуктивна медицина. Постепенно пламът ми да общувам онлайн замираше, а заетостта ми с разширяващата се Болница „Д-р Щерев” ме лиши от възможността често да споделям своите мисли и възгледи в блога. Дойдоха усилни месеци на подготовка, строеж, оборудване и разкриване на нови медицински помещения, в които дори загърбих онлайн консултациите на питанията от пациенти във форума за репродуктивна медицина тук. Поднасям извинения на онези, които са чакали безрезултатно отговор.

 

Реших, че е време отново да подходя отговорно към своя онлайн дневник и да започна да списвам в него. Ще се огранича върху няколко теми. На първо място ще продължава да давам отговори на всички, които се нуждаят от консултация по репродуктивен проблем (с уговорката, че тези частични съвети не могат да заместят диагнозата и препоръките за поведение, които могат да се дадат при пряк преглед). Ще коментирам и случващото се в обществено-политическата сцена, защото смятам, че всеки активен човек трябва да поддържа и изразява своята гражданска позиция. Не на последно място ще разглеждам и медицински теми от областта на акушерството, гинекологията и репродуктивната медицина, където е и моята най-голяма експертиза.

 

Надявам че с малко усилия ще мога да възвърна моя блог към живот!

 

Напиши коментар