Гражданин: Срещам непознати хора, които ми казват, ако политиците вдясно се обединят ще гласувам за едно дясно обединение, ако не – ще гласувам за Бойко Борисов и десните останат ли разединени никой няма шанс да влезе в парламента, нямат шанс да прекрачат 4-ри процентовата бариера, а дори и някои да преминат, те ще бъдат никои в следващия парламент с 10 депутати. Такова е мнението на тези, които ще пускат “сини” бюлетини през тази избирателна кампания.

    А.Щ.:  Е, как могат да се съберат Софиянски с Петър Стоянов и Костов?

    Гражданин: Много лесно могат да се съберат, защото политиката е изкуството на възможното, а не на желаното. Да се потърси и ако има една допирна точка, тази допирна точка да бъде база да се съберем в общ десен блок. Да забравим различията. Не е необходимо да се целуват, достатъчно е да се прегърнат за пред електората. Това е достатъчно за електората, за да каже – ето за тези ще пуснем бюлетината. В името на обща програма. Това е нашата програма, това са хората, за които ние ще гласуваме, защото те ще изпълнят програмата, която е и наша програма, това е, което искаме ние избирателите, тази част поне вдясно.

        А.Щ.: Какво искат десните избиратели?

        Гражданин: Десните избиратели искат представителство в Парламента, законодателство, което да облекчава бизнеса, така, щото бизнеса да може да диша с пълни гърди, да може да заработва повече, за да стане богата Държавата и оттам да се провежда по-добра социална политика. Социалната политика ще бъде силна само тогава, когато бизнесът е силен. А това може да стане само ако България се управлява от десни сили! Няма ли силна средна класа, няма силна политика. С преразпределение, с насилствено вдигане на данъците няма да може да се събере достатъчно, така, че да има силна социална политика. Бизнесът трябва да има за себе си, да има и за Държавата, но да го дава така, че да бъде поносимо. Държавата да определя правилата и да следи за спазването им без да се намесва за тотално преразпределение , както прави сегашното правителство,защото това ражда само корупция.Евроатлантическата ориентация на България също се нуждае от защита днес и това могат да направят само десните партии и избиратели!
       
        А.Щ.: Само  ДСБ и СДС, ако се обединят не е ли достатъчно?

        Гражданин: Абсолютно нищо няма да постигнат, защото резултатите, които ще постигнат ще бъдат в рамките на не повече от 20 депутати и пак няма да бъдат никакъв фактор в управлението на страната. Защото само Костов и СДС не са дясното и те трябва да разберат това. Не сме в 90-те години ,а в 21-ви век  и сега те не са монополист на дясното. Има и други партии в дясно, които имат своите последователи и ако се съберат всички заедно няма да се разпилеят гласовете. Тогава десните ще могат да управляват с Бойко Борисов и да се коригира неговото поведение, защото Бойко Борисов няма достатъчно капацитет. Той е с ореол на политик, но няма капацитет да управлява, няма подготвени хора около себе си, а капацитета на специалистите е точно в дясното и са тези, които му трябват на Бойко Борисов.

6 Коментара за “Разговор с един гражданин /И.М./ под връх Шипка на 3 март 2009 г.”

 1. Dimitre Kolev Says:

  Hubavo e ama poveche mi zvuchi kato mechta kak glasuvashtite v dyasno hora v bulgaria mislyat otkolkoto kato masova realnost.

 2. Седесар Says:

  Аз не съм съгласен с това че трябва да се прави десен турлюгювеч. Трябва да има някаква политическа чистота все пак!!!

 3. Георги Савов Says:

  Това накрая е много вярно. Без десните Бойко ще се издъни яката. Ама явно не го разбира и продължава да се прави на Зевс гръмовержец вдясното.

 4. Анонимен Says:

  Този разговор е прекалено смислен за да е истински.

 5. Blagovest Says:

  Towa tryabva da se chete ot liderite na desnite partiyki, ne ot izbiratelite;)

 6. Десен избирател Says:

  Искам да попитам “Седесар” какво разбира под “десен турлюгювеч”? Всеки,който желае следващият Парламент да бъде доминиран от дяснополитически ориентирани депутати, е добре да може да гласува с една единствена бюлетина, а не с разпръснати из дясното пространство множество сини бюлетини. Това ни обърква нас отделните електорални единици. Десен Парламент,а от там и дясно правителство - строг, но справедлив баща! Ляв Парламент-ляво правителство-мащеха за доведените и майка само за своите деца. Дано всички лидери в десния политически спектър проумеят, че са партиини водачи, за да защитават интересите на избирателите, а не своите лични.

Напиши коментар