Без лятна ваканция за НС

Изключително добро впечатление ми направи решението на новото мнозинство  новосформираното народно събрание да не излиза в лятна ваканция тази година. Българското общество даде своят категоричен глас за промяна и сега очакванията са работата по тази промяна да започне възможно най-скоро. Отказът от парламентарна ваканция е добър знак. Всички си спомняме недалновидното и дори нахално решение, когато 40-то НС излезе в едномесечен отпуск веднага след гласуването на правителството на Тройната коалиция.. И това се случи след загубени близо два месеца в разправии за съставянето на предишния Кабинет и то във време, когато европейското членство на България изискваше спешно впрягане на усилията на законодателната и изпълнителната власти. Сега подобни спешни мерки изисква икономическата криза, която все повече засяга страната ни.

2 Коментара за “”

  1. Martin Says:

    Ами то не е много ясно. Само вижте какво противоречие. В един и същ ден новото мнозинство прие да няма парламента лятна ваканция и същевременно следващото заседание да е чак на 21 август. Странна работа въобще…

  2. Атанас Щерев Says:

    Уважаеми Мартин,
    Аз също съм скептик, но нека отбележим, че няма как да има пленарни заседания, когато в комисиите не са разгледани законопроекти. Така че е логично да няма пленарни заседания и само комисиите да работят, както беше заявено. Да изчакаме преди да коментираме, мисля!

Напиши коментар