Няколко месеца след формирането на парламентарната група на Българска нова демокрация в неделя (11 май) официално ще бъде учредена новата политическа сила със същото име. Учредителният конгрес ще се проведе от 13:00 ч. в зала 3 на НДК, като на него се очаква да присъстват близо 700 делегати-учредители, избрани от различните региони на страната. Още през месец март при откриването на първия местен клуб ние дадохме заявка за създаването на партия Българска нова демокрация, която да се утвърди като дясноцентристка формация, сред чиито основополагащи ценности, записани в Учредителната декларация, са индивидуалната свобода и личната отговорност, справедливостта и върховенството на закона, свободата на пазарната икономика, инициативността на предприемаческия дух и неприкосновеността на частната собственост. В неделя ще завърши поредния етап от изграждането на партия БНД като от тук нататък се надявам с нашите политически предложения и действия да мотивираме дясномислещите граждани в България за подкрепа и да ги убедим, че само чрез последователната дясноцентристка управленска политика страната ни може да постигне икономическо развитие, благоденствие и просперитет, характерно за една нормална европейска държава. 

4 Коментара за “В неделя се учредява партия Българска нова демокрация”

 1. Сашко Says:

  Ами освен да ви пожелаем на добър път и дано след следващия вот левицата да бъде пратена да “почива” за няколко мандата!

 2. Антон Георгиев Says:

  “По официални данни в момента съществуват цели 376 партии. Това е у-жас-но много. За сравнение - във Франция действащите са 244, в Англия - 174, а в Германия - 110.”

  Капитал, 25.IV.2008

  Е … 377-та ли сте? Ами …. честито. ;-)

  Успех няма да Ви пожелавам, понеже ….. в България такъв е невъзможен. Но …… поне желание и ентусиазъм не липсва у българите. Нито сте първите, а и ….. определено няма да сте последните.

 3. Mia Says:

  Симпатизирах на политиката на НДСВ, която водеше през предходния мандат. Ако тази либерална, дясна и пазарна политика намери изражение във вашите предложения и истински действия, то можете да не сте просто 377 партия. Защото има много млади мислещи хора, които им е дошло байгън просто от популизъм тип Бойко. Да видим, зависи си от вас и хората, с които учредявате новата партия.

 4. Jojo Says:

  Абе….щом Стефан Софиянски ги е поздравил…..значи ясно!Егати партията. Нова Демокрация със стари курви!