На 15 май няколко издатели на български медии в чужбина организираха подписка срещу участието на президента Георги Първанов в предстоящата мадридска среща на българоезичните медии, която е под негов патронаж. С нейното съдържание можете да се запознаете от тук. Позицията, изразена в подписката е демонстрация на независим дух и желание за защита на демократичните ценности, които трябва да са водещи за безпристрастната журналистика. Очевидно обаче подобно журналистическо поведение, което е от полза за цялото гражданско общество, все още е характерно в по-голяма степен за издателите на български медии зад граница, отколкото за тези, намиращи се в България.

15 Коментара за “Медии срещу патронажа на президента”

 1. atanas Says:

  Благодаря за подкрепата, д-р Щерев.
  Т.нар. български елит, поканен на тази среща е в представителен комплект: Стоичков, който бие репортери и блъска бременни жени. Бившият шеф на шести отдел на ДС Димитър Иванов, Тошо Тошев - явочникът Бор, Красимир Гергов, Георги Велчев…
  10 души журналисти в президентския екип идват от Перу. Дано не им се повреди туполева, ще ни заринат със смс-и :-)
  И всичкия тоз бомонд под патронажа на Гоце.
  Амин!

 2. blue Says:

  Ако има блог за хигиена в политиката, нещо като филтър, марля, тампон, превръзка, песарий и т.н. т.нар. доцент нямаше да има достъп до компютрите ни

 3. blue Says:

  когато мадридсият мошеник оползотвори гъзолизците си по предназначение (нещото, за което са произведени салфетките) този човечец нямаше блог и кой му беше президент-нали същият селяк

 4. Demokrat Says:

  Yavno pak prezidentskite podlogi sa se aktivizirali - kvo stava mladeji-komsomolci, organizirani da pishete po forumite,poluchihte nova zadacha ot lakeite na Gotze, a? Nito edno mnenie srestu Bashticata ne moje da ostane beznakazano, nali? Dobre pone, che veche ne e pozvoleno da se deystva s chadarite na DS, che kakvi bihte gi natvorili ne mi se misli…

 5. atanas Says:

  Гоцевите клакьори винаги ще са изненадани и с един ход назад. От 60-те години те не са измислили нищо оригинално в пиара. Светът се мени, но на тях дискурсът им е същият. А новите медии направо им бъркат в здравето. Това е и нашият шанс да бъдем чути.

 6. МИ Says:

  Присъствието на АГЕНТ ГОЦЕ в Мадрид е българското общество и журналистика. Скандално е, че го придружават престъпни елементи като агент Бор и Черепа. Изключение в компанията прави изисканият джентълмен Христо Стоичков :)

 7. Mia Says:

  Прав е Atanas, че гоцевите клакьори са винаги “с един ход” назад. Сещам се как НДСВ бяха вдигнали ръце, когато Щерев призова симпатизантите им да гласуват за Беронов… Ако бяха направили едно просто търсене в google нямаше така да се излагат като манипулатори. Не че Беронов беше много добър кандидат, но беше кандидата на десницата, а в сравнение с Първанов е направо световна класа.

 8. atanas Says:

  Черепа го няма в Мадрид, но Красимир Гергов и Георги Велчев достойно ще го заменят.

 9. Патриот Says:

  Горките журналисти! Не могат да признаят, че новата българска практика няма по-качествен президент от Г. Първанов. Все им се иска нещо да ръфат, да гризат и да калят. И защо? За да станат по-четени, да им ръкопляска плебсът? А имат толкова много работа, ама кой да работи! Например да се усъвършенстват - и езиково, и умствено, и професионално. Дерзайте!

 10. atanas Says:

  Откога подлостта и лъжата са качества за президент? Впрочем, какъвто плебсът, такъв и президентът му и клакьорите му по форумите.

 11. Патриот Says:

  Значи някой като си изкаже мнението в полза на президента и веднага го пращате в някакъв измислен от вас кръг от клакьори. Вземете и се събудете от тези конспиративни теории, защото когато един политик си върши добре работата той няма нужда от платена котерия около себе и точно такъв е случая с Георги Първанов. Искрено се надявам като му приключи мандата да не се оттегли от политиката, защото в последните години това е един от най-способните български политици и ако погледнете социологическите рейтинги ще се убедите в това. Не казвайте на черното бяло!

 12. Константин Says:

  Патриот, що не вземеш да се скриеш някъде. Тея за Първанов ги разправай само на кварталните сбирки на Българската социалистическа младеж, щото иначе нормалните хора ще ти се смеят :)

 13. atanas Says:

  Работата на президента е да създава положителен образ на страната. Как? С досие на доносник и знание на руски език? Западните политици са отлично информирани за агентурното му минало и за топлите му връзки с Путин. Затова Първанов не е чест гост в повечето европейски столици, за разлика от Москва. Отделно от това, един посредствен човек какъвто е Първанов не може да си намери място в компанията на световния елит. Затова го избутаха от редицата да се снима с Кадафи на оная среща в Лисабон.

  За мен Първанов е доносник, лъжец и бракониер. Срам ме е, че такъв човек представлява родината ми, както ме е срам от управлението в момента (и от предишното нямам добри спомени).

  В международен план нивото на българските политици е просто смехотворно. Но щом си ги харесвате за вътрешна употреба, да ви патриотарстват, прерязвайки лентички, да тропкат хорца и да ви обясняват как сме настигнали Дания и как само световната конспирация на ББС ни пречела да я задминем… халал да са ви, “патриоти”.

 14. Jores Says:

  Lahte, lahte, ama prezidenta pak si otide na sreshtata i si beshe nein patron. Yasak vi za napanite.

 15. atanas Says:

  Да, този рефрен сме го чували: кучетата си лаят, кервана си върви. Обикновено тези, които го припомнят са от кервана.