picture_119.jpg

На 21 и 22 ноември „Институт по репродуктивно здраве”, САГБАЛ „Д-р Щерев” и Медицински център „Репродуктивно здраве” за втора поредна година организираха международен симпозиум по репродуктивна медицина, който се проведе в София. В предварителната дискусия с чуждестранни колеги избраната тема тази година беше „Лечение на стерилитета в напреднала репродуктивна възраст – резултати и усложнения”. Основанията за избора на тази тема бе увеличаването на броя на пациентите, които се включват в програми за лечение на стерилитета чрез асистирани репродуктивни технологии (АРТ) именно в напреднала репродуктивна възраст, както и особеностите в подходите за тяхното лечение.

С организирането на това събитие за втори пореден път в София идеята на нашата клиника и партньорите ни е да създадем традиция за провеждане на международни симпозиуми в България в тази област. Целта ни е те да са насочени към конкретна тема и да привлечем за участие европейски специалисти, експерти по конкретния проблем, както и наши специалисти, които работят по проблемите на стерилитета. Провеждането на подобни симпозиуми у нас от една страна е своеобразно признание за професионализма на българските учени и лекари в сферата на репродуктивното здраве.  От друга страна, то дава възможност за “сверяване на часовниците” с най-новите световни научни и клинични постижения в областта на човешката репродукция. Убедени сме, че тази форма на специализирани научни срещи допринася за задълбоченото разглеждане на избрания проблем и в значителна степен гарантира успешното провеждане на форума. По този начин се осигурява и максимална професионална информация на високо ниво за всички участници.

След успеха на миналогодишния симпозиум се радвам, че нашите усилия дават резултат и тази година. В организираната от нас научната среща отново се включиха международно признати учени и специалисти в областта на репродуктивното здраве. Участие в симпозиума взеха експерти от Великобритания, Холандия, Израел, Испания и Гърция. Сред международните участници в събитието внимание заслужават имената на:

- Проф. Рой Хомбург, ръководител на Катедра по Репродуктивна Медицина в Vrij Universiteit Medical Centre, Амстердам; 
- Проф. Ричард Флеминг, от Центърът за репродуктивна медицина в Глазгоу (Glasgow Centre for Reproductive Medicine (GCRM));
- Проф. Антонио Пелисер от Института за репродуктивни проблеми към Университета на Валенсия (Instituto Valenciano de Infertilidad (IVI), University of Valencia, Spain)
-  д-р Раул Орвието, от Факултета по акушерство и Гинекология към Медицински център “Барзелай” в Израел (Barzilai Medical Center Ashkelon, Israel);
- Проф. Йоанис Месинис, ръководител на факултета по по акушерство и Гинекология към Университета на Тесалия, (Department of Obs/Gyn University of Thessalia, Larissa, Greece.)

Трябва да се спомене и участието в програмата на симпозиума на родните здравни специалисти и експерти по репродуктивно здраве и репродуктивни проблеми като психолозите Ася Асенова, Юлия Панайотова, Ирина Тодорова (Научен център “Психология и здраве), психолог Ани Коцева, д-р Таня Тимева, д-р Петя Андреева (САГБАЛ “Д-р Щерев”)

В приложените снимков материал можете да се запознаете с програмата на тазгодишния симпозиум и да видите моменти от събитието (за да видите снимките в увеличен размер,  кликнете върху тях):

 simpozium.jpg

 

Програмата на първия ден от симпозиума.

 

 simpozium-001.jpg

Програмата за втория ден.

 

 

picture-016.jpg

 

Проф. Флеминг, д-р Орвието, проф. Хомбург и проф. Кюркчиев. (от ляво на дясно) по време на пресконференцията преди откриването на симпозиума.

 homburg.jpg

Проф. Хомбург

 

orvietofleming.jpg

Проф.Флеминг и д-р Орвието.

 

profstanimirkiurkchiev.jpg

Изказване на проф. Кюркчиев (консултант в САГБАЛ “Д-р Щерев”) по време откриващата пресконференция.

 

Коментарите са затворени.