Вчера бях на посещение в Стара Загора, където дадох последната за 2008 г. пресконференция пред старозагорските журналисти. Символично този финален за годината брифинг се състоя за пръв път в новооткрития клуб на Българска нова демокрация  в града на липите.

В навечерието на 2009 г. основният въпрос, който вълнуваше местните представители на медиите беше дали ще има ли обединение в дясното политическо пространство още в рамките на този парламент. Отговорът ми на този въпрос е, че е нужно обединение около общи идеи и ценности, а не около една или друга личност, за да се изгради обща програма за развитие на страната, която да бъде припозната от избирателите с дясно политическо мислене. Нашата нагласа в БНД е в посока на нуждата от осъществяване на една принципна дясна управленска програма, а за постигането на тази цел на страната ни е необходимо дясноцентристко правителство след парламентарните избори през 2009 г. Само парламент, доминиран от депутати от единен десен алианс, е в състояние да изработи нова Конституция, да свика Велико народно събрание, което да я приеме, както и да приеме реално действащи Изборен кодекс, Закон за лобизма, Закон срещу конфликт на интереси и т.н. Казвал съм го неведнъж - през приемането на тези закони преминава ефективната борба с политическата корупция у нас и продължаването на европейския път на България.

 

pc223807.JPG
Клубът на БНД в Стара Загора.

pc223810.JPG

Пресконференцията в клуба на БНД.

 

pc223814-small.jpg

Младата художничка Мария Папачева представя своята и на съученичките си картини, които откупих на 8 декември при откриването на традиционната есенно-зимна изложба на ученици от профилираните паралелки по изобразително изкуство в СОУ ”Хр.Ботев”, Стара Загора.

Коментарите са затворени.