Честит празник на всички четящи моят блог! Днес е Денят на християнското семейство. В България по принцип националните празници не се празнуват подобаващо (единствената радост сякаш е, ако те са неработни дни), а какво остава за православните такива, освен може би Великден и Рождество.

Реших да ви поздравя с днешния хубав празник не само защото работа ми като лекар е свързана със създаване на радост и връщане на надеждата в стотици семейства. Не просто
защото споделям десните принципи и убеждения, за които семейството е важна ценност. Правя го, защото вярвам, че именно през него минава пътя към нашия просперитет и благоденствие като общество. Не бива да забравяме, че семейството е първият социализиращ фактор. Ние като родители трябва да създадем такава семейна среда, която да постави основите за възпитание на морални и обществени ценности и отговорности в нашите деца. Време е да разберем, че социалистическите времена, когато държавата изземваше тази роля, отдавна свършиха, и слава Богу. Отговорността за това трябва да бъде наша, на свободните индивиди, на гражданите на това общество. Ако не успеем да се справим с тази отговорност, то за своето бъдеще трябва да се сърдим главно на себе си.

Коментарите са затворени.