В събота бях в Стара Загора, където в Регионалната библиотека”Захарий Княжески” бяха обявени резултатите и връчени наградите от националния литературен конкурс за кратка проза”Цветница”. Конкурсът бе организиран от фондация “Д-р Щерев”, Арт клуб”Херос” и Народно читалище”Даскал Петър Иванов”, Стара Загора. Радвам се, че конкурсът привлече огромен интерес и в него взеха участие 198 творби от 125 автори от цялата страна и дори от чужбина. Те бяха оценени от жури с председател Йордан Атанасов, гл.редактор на в-к”Литературен глас”, и членове Камелия Мирчева и Кристина Божанова от Дружеството на писателите в Стара Загора. Първа награда спечелиха Венелина Стоянова от София и Михаил Божков от Каварна, на второ място се наредиха Тодор Тошев от Хасково и Иван Сухиванов от Бургас, а третите отличени бяха Жанета Иванова от София и Соня Келеведжиева.  Журито отличи още 50 творби от 48 автори, които ще бъдат публикувани в специален сборник “Национален литературен конкурс за кратка проза”Цветница”Стара Загора’09”. Сертификат и картина от Иван Арабаджиев и Камелия Мирчева получиха още шестима автори, а поощрителни награди 38 творци. Столичните актьори Златина Дончева и Иван Джамбазов, специални гости на тържеството по моя покана, зарадваха присъстващите с артистичен прочит на наградените творби.

Втората част от посещението ми в старозагорско включваше посаждане на дръвчета заедно с доброволци в местността”Дъбрава”. Тези от вас, които са следили блога ми, са запознати, че огромен терен в местността пострада сериозно от летните пожари през 2007 г. От есента на същата година вече няколкократно участвах в залесителни инициативи в “Дъбрава”, заедно с други доброволци от Стара Загора. Тазсъботното залесяването беше организирано по-случай Седмицата на гората от Регионалното управление на горите в Стара Загора.

p4114066.jpg

p4114079.JPG

p4114085.JPG

p4114098.JPG

Един коментар за “”

 1. Преслава Неделчева Says:

  Честита и благословена Коледа, д-р Щерев!
  В днешното комерсиално време Вие притежавате човечност не толкова по силата на професията си, колкото заради сърцето, което носите.
  Благодаря Ви още веднъж за това, което направихте Вие и Вашата фондация преди 3 години по Коледа за моята малка Христина, болна от ДЦП. И тъй като наскоро, като се видяхме във Вашата клиника в Русе, Вие се интересувахте как е тя сега, пращам Ви линк към репортажа на БНТ, който телевизията излъчи преди няколко дни. Тази година Христина е отново дете на Българската Коледа.
  http://bnt.bg/bg/news/view/66171/bylgarskata_koleda_pomaga_na_hristina_ot_ruse

  Бъдете преди всичко здрав! Желая Ви много сила и душевна хармония!

  Преслава Неделчева, майка на Христина Иларионова
  гр. Русе

Напиши коментар