Тази събота (24 ноември) в Стара Загора ще участвам като в залесяване на терен, пострадал при пожарите през лятото, в областта Дъбрава край града. Включвам се в инициативата като съорганизатор и спомоществовател – горските пожари тази година изгориха много хектари горски площи в старозагорско и смятам, че е наша гражданска отговорност да се опитаме да възстановим щетите, които природата понесе. Мои партньори в таз съботното залесяване ще бъдат Търговска гимназия “Княз Симеон Търновски” и Районното управление на горите, Стара Загора. Призовавам всички граждани, четящи моя блог, да се включат в инициативата по посаждане на нови дървета в пострадалите от пожарите райони. А на старозагорците, посещаващи страницата, които искат да участват в залесяването на Дъбрава отправям покана да дойдат там в събота от 9:30 ч.

6 Коментара за “Залесяване на областта Дъбрава край Стара Загора”

 1. Tundertor Says:

  Похвална инициатива, но за съжаление не вярвам със сто дървета примерно да може да се възстановят щетите, нанесени на стотици декари. Не съм запознат, но държавата прави ли нещо по залесяването на тези територии или всичко е оставено в ръцете на по-отговорните граждани.

 2. Горичка Says:

  Сто дървета може да са малко, ама ти какво предлагаш, като човек може да осигури 100, а не примерно 100 хиляди да се откаже, а - държавата ли да чакаме всичко да оправя. Добре, че има такива инициативи, ако те се мултиплицират тогава няма да чакаме някой да бъде отговорен вместо нас. Поздравления за Атанас Щерев.

 3. 0077 Says:

  Tva namirisva na iniciativa tip “da si napravim PR”

 4. Горичка Says:

  Е дай като намирсва на ПР, публичните личности да не правят нищо обществено полезно, щото някакви дребнави хора да не си мислят, че е просто ПР. Много интересно мислене имаме.

 5. Ekolog Says:

  Подкрепям с две ръце! Даже от тук - http://www.gorichka.bg/index.php?p=61&l=1 - всеки от нас може да пресметне колко дръвчета дължи на Майката-природа, за да подържа малко баланс с нея!!!

 6. S.Kyurkchiev Says:

  Най-искрени поздравления за това обществено полезно дело. Не обръщайте внимание на дребните закачки с PR. Добре би било повече обществени значими фигури да имат подобни “PR” прояви.