Днес МВР се сдобива с нов химн, възпяващ родната полиция,* с текст, издържан в духа на социалистическото строителство, поръчковото  стихоплетство и агитационно-пропаганден героизъм.  В България определени порядки трудно умират като в случая и поръчителите, и изпълнителите, са решили безгрижно да си спестят интелектуални усилия и да използват прийомите на социалистическия реализъм от времето на „народната  власт.” Няма как обаче в демократична среда подобна „поезия” да не бъде приета като гротеска.

3 Коментара за “Химн на МеВеРе”

 1. Гьобелс Says:

  Няма такъв химн, няма такава смешка. Да си бяха оставили любимата на Вожда “Батальона се строява.” Поне е с по-издържан текст. А те да я одобрят таз ода на първокласник с приповдигнатo получалга полупоп звучене. такова нещо щеше да предизвика срам у лидерите на всяка една диктатура от началото на 20-ти век насам. Тея хора освен поводи за нови вицове май друго не правят.

 2. Апостол Апостолов Says:

  Но не бъркайте припева! Ето го оригинала на Евтим Евтимов:

  Хора, вий пари носете!
  Хора, подкупете ни добре!
  Яко е да служиш в редовете
  на българското МВР!

 3. Ангел Г. Says:

  Чета, чета блог след блог и се смея от сърце. Трябва между другото да направим една компилация с различните мнения за химна на милицията които се появиха в блогосферата само за последните 3 дни и да ги пратим на Цветанов и компания. Поне да разберат що за кретени са. Да не си помислят нещо друго с тея рейтинги ;)

Напиши коментар